Els bons resultats d’aquests partits coincideix amb la davallada d’un Partit Popular –inexistent als petits municipis del Baix- que perd part de la representació a les grans ciutats. Només a Castelldefels, Manuel Reyes va aconseguir uns bons resultats, tot i que insuficients per mantenir l’alcaldia. En aquest mateix sentit, Convergència i Unió queda amb una presència residual a les grans ciutats (en algunes com Viladecans o Cornellà van perdre tots els regidors), tot i que manté bons resultats a la part mitja i nord del territori on manté algunes alcaldies. Les més importants, Molins de Rei i Martorell.
I entre l’esquerra i la dreta, Ciutadans es fa un espai en el centre polític amb uns bons resultats que permet incloure el partit taronja entre els favorits, tot i que es van quedar curts del que es pronosticava. Amb tot, és evident que Ciutadans –que apunta a segona força a les autonòmiques- serà un actor a tenir en compte en aquesta legislatura.
Amb aquest context, El Llobregat enceta aquesta nova temporada amb una sèrie de noves firmes que representaran la veu del seu partit. Després de tenir en compte tant aspectes periodístics com els resultats electorals, per municipis, aquests set polítics seran cada mes els protagonistes del seu espai d’opinió, de tal manera que el lector pugui tenir tot el ventall ideològic al seu abast. Així, en el ‘cleavage’ polític d’esquerra a dreta, aquests són ja els nous col•laboradors de la publicació: Vidal Aragonés, regidor Portaveu de Cornellà en Comú – Crida per Cornellà, partit que millors resultats va obtenir de les diferents agrupacions amb ideologia semblant al moviment Podem; Josep-Ramon Mut, regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya i president del grup provincial d’ERC a la Diputació de Barcelona, ens supramunicipal on ERC governarà amb CiU; Alba Bou, tinenta d’alcalde d’Iniciativa per Catalunya – Verds a El Prat, ciutat ecosocialista per antonomàsia i figura més que clau de la nova generació que ja es fa espai a El Prat a la que serà la última legislatura de Lluís Tejedor; José Ángel Carcelén, primer tinent d’alcalde del PSC a Sant Boi i portaveu del grup socialista al Consell Comarcal del Baix Llobregat; Miguel García; regidor Portaveu de Ciutadans a L’Hospitalet, on són segona força política; Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei, que va millorar els resultats de l’anterior legislatura desfent l’empat tècnic amb el PSC; i Manuel Reyes, regidor de Castelldefels i diputat provincial del Partit Popular. Cal afegir que des del consell editorial hem donat l’oportunitat tant a les CUP com a Unió Democràtica de Catalunya per tenir un espai després dels bons resultats del partit d’esquerres i del divorci de la federació de CiU. En el primer cas van rebutjar la col•laboració per política del partit i, en el segon, no hem obtingut resposta.
A més de les noves firmes de la vessant polític, hi haurà més col•laboradors amb continguts més especialitzats, així com un espai per una tribuna que, en aquesta edició, serà per l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín.
D’aquesta manera, El Llobregat es posa al servei del lector, com a publicació de referència, per oferir tota la informació destacada de cada mes amb reportatges en profunditat, entrevistes, i altres temes d’actualitat; però també amb el fluxe d’opinió tan necessari perquè cadascú, lliurement, es pugui crear la seva opinió al voltant de temes territorials o que, d’altra banda, afecten a tota la societat com és el cas d’aquest mes amb les eleccions del 27-S. III