Cada any, més de 300 emprenedors s’aferren al Centre d’Empreses de Cornellà per tal d’obtenir informació i formació sobre cóm crear un negoci amb oportunitats i menys riscos. Beatriz Deghilage, directora de l’espai empresarial, veu que la tendència d’inscriure’s a aquests programes està disminuint perquè hi ha més centres que ofereixen els mateixos serveis, lo que suposa “millorar en la qualitat dels cursos i no en quantitat”.
Aniversari del Viver
En el marc de la Jornada d’Emprenedoria “Crea i Creix amb nosaltres”, el Viver d’Empreses ProCornellà, que complementa el Centre d’Empreses de Cornellà, commemora el seu primer aniversari amb una ferma aposta per afavorir la inserció laboral dels joves a la ciutat. Durant la jornada, s’han ofert seminaris formatius per futurs emprenedors i s’han donat a conèixer els nous espais, fets arrel de la segona fase de les obres, on ja s’han ubicat sis noves empreses i s’ha assolit una ocupació del 75% dels despatxos. En aquesta darrera remodelació, s’han fet 14 despatxos més, 16 places de coworking, 5 aules i una zona de trobades o “meetings”.
Al Centre i Viver d’empreses s’ofereixen diferents accions subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Generalitat. En aquest sentit, els seminaris de sensibilització, sessions informatives, suport al Pla Viabilitat d’una empresa, la formació, els assessoraments, la recerca de finançament, els tallers de networking, la recerca de recursos, entre d’altres “estan bonificades gràcies a l’Ajuntament de Cornellà, que a través de ProCornellà, gestiona y demana subvencions perquè el cost per l’usuari sigui zero”, explica Deghilage. Pero no estan bonificats els despatxos, el coworking, el lloguer d’aules i els temes de tràmits administratius, laborals, fiscals, mercantils i de compatibilitat.
Novetats
En la gestió dels serveis del Centre d’Empreses de Cornellà, la responsable afirma que com a novetat “hem profunditzat en la qualitat del curs de gestió, en comptes de fer un curs cada mes de 8 a 10 sessions, ara farem 4 cursos l’any de unes 14 o 15 sessions cadascun”. Això s’acompanyarà de tutories personalitzades sobre la gestió empresarial i d’un “coach” per l’assessorament, serveix tots totalment gratuïts. Aquest ensenyament individualitzat es pot dur a terme per la reducció del nombre d’emprenedors, perquè “la gent troba feina”, assenyala Beatriz.
Cal afegir la implantació de les noves sessions informatives, que es fan a les 18.30h de la tarda, i que són una introducció a l’emprenedoria i per ajudar a la gent que té en ment una idea de negoci però no sap per on començar, ni si li anirà bé o malament, variables de negocis a les que el Centre d’Empreses de Cornellà i el Viver donaran suport. A més, Deghilage remarca que a aquest serveis poden accedir ciutadans, no només de Cornellà, sinó de la resta del Baix Llobregat, de la província de Barcelona i, en general, de tota Catalunya.