Baix Llobregat

Carlos de Pablo (UGT Baix Llobregat): “Aquest diumenge tenim una gran oportunitat per fotre al carrer aquesta panda de fatxes”

Imanol Crespo | Jueves 17 de diciembre de 2015

La federació comarcal del sindicat clama el vot progressista per fer fora a la dreta del Govern de l’Estat i així derogar les grans lleis del Partit Popular



A quatre dies de les Eleccions Generals, la federació comarcal del sindicat UGT ha presentat avui la campanya ‘Sense derogació, no et voto’ i el manifest #14Lleis amb el qual convida a les forces progressistes de les Corts Espanyoles a fer un tomb a la política que ha seguit el Partit Popular en els darrers quatre anys. “Vam decidir intervenir políticament amb un manifest i un eslògan molt clar que és ‘Sense derogació, no et voto’. Demanem una sèrie de derogacions que han constituït una veritable contrareforma del sistema democràtic i que perfila un model de societat i de ciutadans que no compartim i contra el que hem estat lluitant durant més de cent anys. Els darrers quatre anys s’han produït una sèrie de retallades de llibertats que no podem permetre”, ha dit el secretari general d’UGT al Baix Llobregat, Carlos De Pablo.

Tot i que estaven convidats tots els partits, l’acte –celebrat a la seu comarcal del sindicat a Cornellà- ha estat un trobada de representants polítics de primer nivell tant del PSC, d’ERC, d’Iniciativa, de En Comú Podem i, fins i tot, de membres de CDC. Des de l’ex ministre de Treball socialista, Valeriano Gómez, a diputats en el Congrés com Joan Tardà (ERC) o Josep Pérez Moya (ICV); candidats com Meritxell Batet (PSOE), Pilar Eslava (En Comú Podem) o Carles Campuzano (Democràcia i Llibertat); la diputada socialista en el Parlament Eva Granados; el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà; així com altres alcaldes i regidors del territori que s’han volgut apropar a donar suport a l’UGT en representació dels partits presents. No hi havia ningú ni del PP ni de Ciutadans: “El PP no tenia sentit que vingués; Ciutadans no ho sabem; però la resta de partits importants estan aquí”.

Amb tanta presència institucional, De Pablo, s’ha mostrat contundent en el seu discurs amb un primer i clar objectiu: “Aquest diumenge tenim una gran oportunitat per fotre al carrer aquesta panda de fatxes”, ha expressat enrabiat i indignat després d’exposar els principals punts del manifest. Un manifest que pretén la derogació de les lleis més sonades del Partit Popular al llarg d’aquesta X Legislatura, entre les que ha volgut destacar la Reforma Laboral: “Tot comença amb la Reforma Laboral [...] Demanem la derogació completa de la Reforma Laboral. Ha constituït el que volia el Partit Popular: una retallada de drets dels treballadors; una rebaixa de salaris; una desprotecció en front dels conflictes laborals. Això és el que volia el PP. Que volem? Deixar la legislació a com estava a febrer de 2012”, ha dit De Pablo abans d’insistir en la necessitat de derogar íntegrament la Reforma Laboral i no entrar a fer una modificació de la norma. Amb tot, ha avisat, “de no caure en la trampa de fixar-nos en només una de les normes, perquè perdrem la visió general. Totes, en el seu conjunt, constitueixen aquesta proposta de canvi de model de ciutat”. En aquest sentit, el secretari general d’UGT a la comarca ha demanat la derogació de la Llei ‘Mordaza’; de la Llei Wert; de la Llei contra l’Avortament; la Llei de Jubilació Anticipada i Parcial; Llei d’Estabilitat Pressupostària; així com totes les lleis i normes contra la universalitat de tot l’àmbit públic, no només Sanitat i Ensenyament.

D’altra banda, De Pablo ha demanat als partits presents portar a terme mesures concretes com són recuperar els convenis de negociació col·lectiva; introduir la renda de garantia mínima; revisar el Salari Mínim Interprofessional fins els 1.000 euros; donar suport als aturats majors de 55 anys; incentivar l’ocupació entre els joves i reduir la temporalitat dels seus contractes; recuperar els drets dels treballadors públics “perseguits durant aquests quatre anys”; recuperar la Llei de Dependència, que De Pablo ha definit com “la més digne que ha pogut fer un polític”; garantir les pensions recuperant el Pacte de Toledo i preservar els drets civils de manifestació i vaga.

Per la seva part, Meritxell Batet, número dos de Pedro Sánchez, ha donat el seu suport al manifest que ha definit “com molt adequat, amb 14 punts cabdals, que han estat deteriorats aquests quatre anys amb lleis que han fet molt de mal”. En aquest mateix sentit s’ha mostrat el diputat al Congrés per ERC i número dos per Barcelona, el cornellanenc Joan tardà: “En la seva totalitat coincideix amb el nostre posicionament polític al llarg d’aquesta legislatura. Hem criticat, hem denunciat i hem votat en contra de la Reforma Laboral de igual manera que ens hem posicionat en contra de la reforma del PP de les pensions i de totes les lleis que han estat una regressió absoluta dels drets socials i de les llibertats. És molt bo que avui aquí coincidim en superar aquestes lleis que ens han fet viatjar al passat 30 anys”. Per acabar, Tardà ha matisat que està convençut que tornarà a guanyar la dreta i que, per tant, només hi haurà solució en el marc d’un nou Estat Català, d’una nova República catalana.