Lleure

Country Sant Feliu aconsegueix la segona posició al pòdium del concurs Catalan Style Country Linedance

Dayana García Blas | Jueves 01 de septiembre de 2016
Pilar Pérez Solera, monitora de l’associació, va ser una de las primeres persones que va promoure els balls de country al Baix. La cançó de la coreografia guanyadora és de Ramón Mirabet, cantant santfeliuenc reconegut a nivell internacional

L’associació Country de Sant Feliu de Llobregat s’ha endut el guardó de plata en el Catalan Style Country Linedance, un dels concurs més emblemàtics d’aquest estil musical que es celebra a Catalunya. La monitora del club, Pilar Pérez Solera, una de las primeres apassionades del country que va introduir aquestes coreografies al territori baixllobregatí, ha manifestat sentir-se molt contenta per haver obtingut aquesta segona posició en un certamen tan rellevant.

El jurat del Catalan Style Country Linedance, mestres que treballen en el sector, han valorat positivament el conjunt de la ballada perquè “fer una coreografia vistosa i alegre, amb un vestuari adequat, i que soni a country ens suma punts”, ha assenyalat la Pilar. La cançó ballada es titula “Home is where the heart is” i és del també santfeliuenc Ramón Mirabet, un cantant reconegut a nivell internacional que ha fet la banda sonora de l’anunci d’Estrella Damm 2016: “Those Little Things”, on participa l’actor Jean Reno i l’actriu Laia Costa.

Música de R. Mirabet
La coreografia de la Pilar, anomenada “I’m Coming home”, ha arribat a la segona posició del pòdium de country gràcies a la dedicació i l’esforç de tots els ballarins, només ha quedar per sota de l’associació Wild Spirit que va participar amb el títol “Overdrive”. La Pilar ha explicat que anys enrere “a nosaltres no ens agradaven les rígides coreografies que venien de l’estranger, per lo que vam apostar per idear una coreografia més heavy on poguéssim saltar, picar a terra i d’aquí que els francesos i els italians van posar nom al nostre estil: Catalan Style Country”.

La portaveu de Country Sant Feliu y monitora al Complex Municipal de Piscines de la mateixa ciutat, espai on els seus alumnes ballen country, ha remarcat que presentar-se a un certamen com aquest passa a ser “un al·licient que tenim de fer coses diferents, que no només guanyar”. La Pilar ha detallat que, actualment, coexisteixen dos categories de country: la social, que consisteix en ballar als carrers o d’altres locals, i la competitiva, que és més professional i en aquí es fan servir moltes músiques.

Setze anys al Baix
Aquest gènere musical prové del sud i oest dels Estats Units de l’any 1920, i està basat en cançons tradicionals on s’utilitza comunament la guitarra, el baix, el contrabaix, el violi, el piano, l’harmònica i d’altres instruments. Aquest derivat del rock and roll s’ha fet un forat ben gros a Catalunya i, sobre tot, al Baix Llobregat on “a cada ciutat es fan classes de country”, ha senyalat la Pilar.

L’any 1980 es va fundar l’Associació Nacional de Professors (NTA) per promoure els balls de Country Western. Vint anys després, la Pilar va començar a posar en pràctica aquest estil musical al Baix Llobregat perquè “abans no hi havia gaire cosa i tot es concentrava majoritàriament al Maresme”. La monitora de Sant Feliu va ser una de les primeres que va donar a conèixer el country a la comarca, a partir de l’any 2000, mitjançant la preparació de balls a locals i als carrers on “hi ha molta moguda de balls”, que són l’esperit del country.

És bo per la memòria
“El country és una activitat esportiva que va molt bé per la memòria”, ha afegit la Pilar. Per ballar aquest estil musical, l’alumne ha de saber la consecució de passos que s’han pautat per una determinada cançó. I és que “en una ballada al carrer de 4 hores no es repeteix cap cançó i, per tant, estàs 4 hores ballant sense repetir cap coreografia”, ha subratllat la Pilar.

L’activitat del country està recomanada per a gent de totes les edats i circumstancies. “Jo tinc un senyor de 80 anys que està al nivell d’iniciació de country i ha deixat el ball de saló per venir amb nosaltres”, ha recordat la Pilar. La monitora ha puntualitzar que “ara és molt més fàcil practicar country” perquè la majoria de les ciutats que conformen el Baix Llobregat disposen d’una sala, centre cívic o local on es balla aquest estil. A més a més, es pot ballar sense parella i, per tant, és una activitat també ideal per “singles” o solters. III