Begues

El programa de suport als refugiats de AMB, “Tenim Drets, Teixim Llibertats” arriba els ajuntaments més petits del Baix Llobregat

Redacción | Lunes 15 de mayo de 2017

L’AMB i els ajuntaments metropolitans celebren un acte de suport a les persones refugiades, a la platja de la Nova Icària de Barcelona, amb la participació de més de 300 persones



“Tenim Drets, Tenim Llibertats” és el programa posat en marxa per AMB i els ajuntaments metropolitans més petits, de menys de 10.000 habitants del Baix Llobregat: Begues, Cervelló, El Papiol, La Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. L’objectiu és la defensa dels Drets Humans des del món local.

El passat cap de setmana s’ha celebrat a la platja de la Nova Icària de Barcelona la trobada “Teixim els drets a la mediterrània de les persones refugiades”. Aquest acte ha suposat el final del programa “Teixim Drets, Teixim Llibertats”, i ha contat amb la participació de 300 persones.

Hussam Alhamad, refugiat sirià resident a Catalunya, també ha participat en l’acte, on ha explicat el seu testimoni. En la seva intervenció ha recalcat “l’agraïment de les persones refugiades que, fugint del terrorisme tant de determinats grups com del propi estat sirià, hem tingut la sort d’anat a parar a Catalunya. Podeu estar segurs que no ho oblidarem mai”.

La part central de l’acte ha consistit en un espectacle, on els voluntaris participants han fusionat, sobre la sorra de la platja, set tapissos que han teixit per separat, amb les seves denuncies, els seus desitjos i propòsits envers els Drets Humans de les persones refugiades. Fins i tot, una escenificació, de forma simbòlica, un rescat a alta mar, protagonitzat per l’equip de rugbi de Begues i les ONGs Cooperació en Acció i Proactiva Open Arms.

A la cloenda de la jornada, Alfred Bosch, vicepresident de l’àrea d’Internacional i de Cooperació ha manifestat que “tot i que el fet d’acollir refugiats a la nostra terra diu molt del nostre poble, cal no oblidar que el que realment volen les persones és no haver de marxar del seu país, i que per tant cal solucionar la situació en aquelles terres”.

L’Àrea d’Internacional i de Cooperació de L’AMB, amb la complicitat dels municipis, està compromesa amb la justícia global, i amb aquest programa metropolità ha buscat promoure la consciencia crítica i el compromís de la ciutadania envers les desigualtats i els conflictes globals, per afavorir la transformació social.

En aquest sentit, el programa metropolità ha suposat l’inici a l’AMB d’una àrea de treball de Educació per la Justícia Global. Entre les activitats d’aquesta nova unitat de treball, hi haurà l’elaboració de materials d’informació i sensibilització per a la ciutadania, i el disseny i organització d’accions al territori metropolità, adaptades a tots els públics.