Opinió

PDU Granvia-Llobregat, l’últim gran negoci de la sociovergència

Khristian Giménez | Viernes 01 de marzo de 2019

El PDU Granvia-Llobregat torna a estar d’actualitat. El Parlament de Catalunya ha aprovat una nova Proposta de Resolució fa uns dies, reclamant novament l’aturada d’un pla que no compta amb cap consens veïnal, social ni polític.



Un pla urbanístic que faria desaparèixer l’última zona agrícola de l’Hospitalet i fomentaria la construcció de fins a 26 gratacels, adreçats majoritàriament al sector comercial, hoteler i d’oficines. Densificant encara més una de les poques zones verdes i lliures del municipi.

Des de que es va conèixer aquest projecte, impulsat per un ens supramunicipal anomenat Consorci per a la Reforma de la Granvia a l’Hospitalet de Llobregat, l’assemblea veïnal No Més Blocs s’ha deixat la pell per explicar les greus conseqüències que tindria aquest PDU, per a Bellvitge i pel conjunt de la ciutat. Una nova aposta politica pel totxo i l’especulació urbanística que no té en compte les necessitats reals de la ciutat. Ni aquesta nova resolució, ni la manca de majoria a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ni el fet que el PDU mai s’hagi aprovat al Ple, semblen prou motius per a la sociovergència per aturar-lo. Els dos partits, enemics polítics a la gran pantalla mediàtica i als mítings, semblen estar molt d’acord en un tema cabdal: tancar files per defensar aferrissadament aquest projecte milionari i alhora, no voler sentir la veu crítica dels veïns/es oposades.

Damià Calvet, Conseller de Territori i responsable màxim del PDU Granvia-Llobregat, es va comprometre al setembre de 2018 a reunir-se amb No Més Blocs. A dia d’avui, encara esperen la cita promesa. Per altra banda el PSC, sense complexos i mantenint-se intencionadament fora de la polèmica, ha promocionat al seu assessor d’Urbanisme, Raúl Alvarín, que des d’ara serà el nou Director del Consorci per a la Reforma de la Granvia. I per acabar de dibuixar el ball de les cadires, el seu substitut com a càrrec de lliure designació a l’Ajuntament de l’Hospitalet, amb un sou de 51.000 euros bruts a l’any, l’ha anat a buscar a la FAVL’H (Federació d’Associacions de Veïns). Fitxant com a assessor d’Urbanisme del Govern, a l’actual secretari de la Federació.