El Llobregat

Tret de sortida al nou curs acadèmic 2024-25 al Campus del Baix Llobregat de la UPC a Castelldefels

Redacción | Domingo 08 de septiembre de 2024
L’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial i la d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes obren el dia 9. Benvinguda a l’estudiantat, especialment als alumnes de primer curs i als del nou Grau d’Enginyeria de Satèlits, pioner a Europa.

Com cada any sobre aquestes dates, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) i l’Escola Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB), situades al Campus del Baix Llobregat de la UPC a Castelldefels, es preparen per obrir les seves portes amb l’inici del nou curs el proper dilluns 9 de setembre.

Donarem la benvinguda a l’estudiantat, especialment a les noves incorporacions de primer curs, que comencen aquesta etapa amb gran il·lusió. Una part d’aquest nou estudiantat, amb motivacions per desenvolupar una carrera professional en el sector espacial, estrenarà la nova titulació de l’EETAC, el Grau d’Enginyeria de Satèl·lits, únic a l’Estat i pioner a Europa.

Del túnel de vent als laboratoris

El Campus compta amb unes instal·lacions variades i completes: des del túnel de vent a l’EETAC fins als laboratoris d’anàlisi sensorial de l’EEAAB, que seran l’escenari de pràctiques i experimentació al llarg de tot el curs, consolidant l’aprenentatge de les classes teòriques. A més hi trobareu uns allotjaments universitaris amb capacitat per 187 places gestionat per l’empresa de Residències d’Estudiants (RESA) amb diferents serveis complementaris.

Per mitigar els nervis inicials que suposa l’arribada a la universitat, s’ofereixen sessions d’acollida al llarg de les primeres setmanes, on s’expliquen els diferents serveis generals, la biblioteca, i es facilita informació sobre tràmits acadèmics, normatives, beques, mobilitat, pràctiques en empreses, etc., que poden ser necessàries al llarg del curs.

Durant els propers mesos, els i les joves que han decidit estudiar titulacions a les nostres Escoles de la UPC tindran l’oportunitat d’expandir els seus coneixements, explorar noves idees i desenvolupar habilitats que els resultaran d’utilitat al llarg de tota la vida.

Connexions més enllà de l’estada

És important recordar que la universitat és molt més que assistir a classes i fer exàmens. També és un lloc on conèixer persones de diferents cultures, participar en activitats extracurriculars i descobrir passions i vocacions. Moltes de les connexions significatives d’aquesta etapa perduraran més enllà del temps d’estada a la universitat. Per tant, cuidem la vida universitària com a part de l’experiència amb l’objectiu de fer comunitat i fomentar la participació i la cooperació entre tots els membres que en formem part: estudiantat, professorat i personal tècnic i de gestió i administració i serveis.

Al Campus podreu fer ioga i activitats diverses com la lliga de futbol, pàdel, tornejos d’escacs, gaudir i participar de la comunitat cultural gràcies al Servei d’Esports i a UPCArts. A més, la UPC ofereix valuosos serveis de suport com el d’assistència i orientació psicològica per acompanyar diferents dificultats d’adaptació i afavorir l’estabilitat, cursos d’idiomes, voluntariat social dins i fora de la universitat, cooperació per al desenvolupament, etc.

Grup de teatre emergent

Podreu participar a les associacions ja consolidades i amb anys de trajectòria o bé incorporar-vos a les noves activitats, com l’emergent grup de teatre. També disposem de programes de mentories, tutories o plans d’acció tutorial adreçats especialment als nous estudiants de grau o bé d’altres cursos. Les mentories consisteixen en assessorament per part d’estudiants de cursos superiors a nous estudiants que puguin necessitar ajuda a l’inici dels seus estudis. D’altres serveis que es posen a disposició de la comunitat són les adaptacions per necessitats especials, el servei de beques i ajuts, el préstec de material divers a les biblioteques (jocs, auriculars, tauletes, etc.), entre molts altres que anireu descobrint en aquesta etapa.

En definitiva, esperem que aquest començament amb nosaltres sigui interessant i productiu. Una oportunitat per créixer, aprendre i descobrir noves passions. Aprofiteu l’experiència i recordeu que el viatge és tan important com la destinació. Sigueu benvingudes i benvinguts a la que a partir d’ara serà casa vostra durant uns anys! III

TEMAS RELACIONADOS: