El Centre d’Alt Rendiment (CAR), situat a Sant Cugat del Vallès, es va inaugurar l’any 1987 com un centre de tecnificació i perfeccionament d’esportistes d’elit, amb la vista posada als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.Des d’aleshores s’han anat ampliant les instal·lacions i han passat milers d’esportistes de múltiples disciplines fins arribar a convertir-se en un referent mundial. No hi ha cap centre al món com el CAR, ja que, a més, ofereix la carrera dual, és a dir, es bequen els esportistes per a què puguin compaginar els seus estudis escolars i universitaris amb la seva carrera esportiva.
Per això, la tecnificació d’alt nivell es treballa amb una visió de 360 graus. L’entrenament és el pilar i l’eix diferencial, però la tasca amb l’esportista va molt més enllà. I és que, tan important és entrenar-se amb les millors condicions, amb els millors programes de perfeccionament, com tenir l’espai òptim per poder seguir estudiant i tenir un assessorament al costat.
Han passat 37 anys des que es va posar la primera pedra del CAR i ara ha arribat el moment de fer una bona posta a punt. Per aquest motiu, el Govern ha aprovat modificar el Programa d’Encàrrec d’Actuacions (PEA) de la societat Infraestructures de la Generalitat de Catalunya en relació amb les actuacions i aportacions del CAR de Sant Cugat, adscrit al Departament d’Esports, per un import total de 9.282.500 euros.
Aquest acord permetrà encomanar a Infraestructures.cat la gestió del procés de licitació i d’adjudicació dels contractes d’execució de les obres i dels serveis necessaris. També inclou la formalització dels contractes amb els adjudicataris i la gestió del seguiment i supervisió integral de la seva execució.
Paral·lelament a l’activitat esportiva i acadèmica, el CAR desplega el Servei d’Atenció a l’Esportista. Aquest programa assessora als diferents esportistes a nivell acadèmic, personal i, fins i tot, un cop es volen retirar. Per tant, és un model idiosincràtic i únic al món, el qual està dins del paraigües d’Esportcat, ja que rep el finançament de la Generalitat de Catalunya. És a dir, que estem parlant del màxim exponent de tots els programes de tecnificació i alt rendiment per a què els esportistes entrenin i puguin arribar a una elit que els porti a uns Jocs Olímpics com els que hem viscut el passat mes de juliol a Paris o els següents, a Los Ángeles 2028, i que ho facin en les millors condicions i instal·lacions possibles. III
Reduïr un 30% el consum d’energia |
* L’actualització i millora de la instal·lació de climatització, i rehabilitació i millora de l’envolupant de l’edifici central. * L’actualització i millora de la instal·lació de climatització, i rehabilitació i millora de l’envolupant de l’edifici residencial. * La instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes dels edificis central i residencial. * L’actualització i millora de la instal·lació de climatització de l’edifici de pavellons esportius. * La rehabilitació i millora de l’envolupant de l’edifici de pavellons esportius del centre. Les modificacions respecte de l’anterior són l’encàrrec de dues noves obres que es destinaran a resoldre problemàtiques estructurals de diversos espais i edificis del CAR per valor de prop de 2 milions d’euros. Són les següents: * La rehabilitació de les façanes de la residència, on viuen els esportistes becats al centre i on s’allotgen les concentracions. * La reparació dels forjats del sostre de l’edifici central-platja de la piscina de 25 metres. Aquestes obres s’afegeixen a les diferents actuacions ja previstes al PEA dins del projecte genèric de modernització i actualització de les instal·lacions esportives del centre, així com de millora de l’eficiència energètica amb fons del Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR) de la Unió Europea. L’encàrrec de gestió de les actuacions sol·licitades pel CAR a Infraestructures.cat inclou també la corresponent petició dels treballs facultatius necessaris per dur-ne a terme la correcta gestió. III |