En aquesta ronda s’ha donat el matx entre el jugador de més edat, el MF Joaquín Norja Silvestre de 79 anys, contra el benjamí del torneig, el candenc Elliot Maccalum de 8 anys, campió mundial Sub-8. La partida la va acabar guanyant el jugador de més edat, el MF Joaquín Norja.
Ahir, a la nostra crònica diària del V El Llobregat Open Chess Tournament, vam posar en valor la capacitat integradora dels escacs. Avui posarem l’accent en una de les seves virtuts com a element de cohesió social: la vocació intergeneracional.
Vivim en temps accelerats, en què les noves generacions viuen la seva existència d’una manera singular, ja que mai fins ara no s’havia posat tan de manifest que el temps fuig de les nostres mans. Això té conseqüències fins i tot en les coses més superficials: els joves fugen de la televisió convencional després d’haver trobat el seu lloc a llocs com YouTube, perquè els ofereixen immediatesa i sentit en la presa de decisions. Una mica, si m’ho permeten, en línia amb l’escurçament progressiu de les partides en escacs clàssics. Els qui llegeixen aquestes línies i gaudeixen de certa edat, recorden les partides de sis hores i ajornament? Mai, com avui, les generacions no s’havien distanciat tant.
En aquesta ronda ens van visitar el Manel Giraldo, director d’Aliances i relacions institucionals d’AGBAR; Felipe Campos, CEO d’AGBAR; i Xavier León, CEO de TRAM (a la dreta de la foto).
És per això que els oferim aquesta reflexió: els escacs com a punt de trobada de diverses generacions, que comparteixen experiències i coneixements, anhels i moments de derrota, dialogant en l’idioma que ens han llegat els escaquistes que ens van precedir. Els pregunto, ¿s’imaginen competint amb els fills, de manera oficial, en altres esports? Aquests esports, us donaran l’oportunitat de passar la tarda amb els seus néts i xerrar sobre la vida mentre competeixen? Els escacs, també en això, són diferencials. Podem inferir, sense por a equivocar-nos que, quan vostè compra un tauler d’escacs, el que en realitat adquireix és un vincle emocional amb els seus fills, amb els seus néts… especialment quan els interessos vitals siguin oposats i costi trobar espais comuns. La sisena ronda de joc del V El Llobregat Open Chess Tournament va començar amb el tradicional toc de campana, que en aquesta ocasió va correspondre al jove talent Ruben Coles, guanyador del Grup B a l’edició del 2023. Ens van honrar amb la seva presència Xavier León, CEO de TRAM, Felipe Campos, CEO d’AGBAR, i Manel Giraldo, director d’Aliances i relacions institucionals d’AGBAR.
Xavier León, CEO de TRAM, i Felipe Campos, CEO d’AGBAR, durant el tradicional toc de campana que començava a la ronda.
Manel Giraldo, director d’Aliances i relacions institucionals d’AGBAR, també va participar a la cerimònia d’obertura de la ronda.
En l’aspecte esportiu, van destacar les taules del MI Sebastián Felipe Sánchez davant el GM Martin Kraemer, que no va poder fer valer els seus dos-cents punts d’Elo d’avantatge a la classificació internacional. Qui sí que va complir amb el pronòstic prement amb les peces blanques va ser el campió mundial sub-16, Javier Habans, de manera que a la ronda 7 es veurà defensant les peces negres al segon tauler. Lideren la classificació provisional els grans mestres Ido Gorshtein i Yahli Sokolovsky, tots dos amb 5,5 punts, seguits pel també gran mestre Cristóbal Henríquez, amb 5. Al Grup B lideren Andrzej Migala, el MI Piotr Dukaczewski i la WIM Liliana Leszner, tots tres amb 4 punts. Al Grup C lideren Javier Sanz (5), Hailey Ruth Van De Graaff (4) i Lluís Julbe (3,5). L’anàlisi de les partides d’aquesta ronda es pot consultar a https://chessbase.in/news/5th-Elllobregat-Open-2024-round-6-report- . Les partides en directe, a partir de les 16 h, a l’enllaç https://www.elllobregat.com/openchess/es/
Ampliar |
El tauler 1 de la ronda enfrontava el GM Ido Gorshtein contra el GM Cristobal Henriquez Villagra. La partida va acabar en taules. |