Falten pocs dies per a l’inici de la 4a edició del Llobregat Open Chess Tournament. Per escalfar motors, inaugurem una sèrie d’anàlisis de jugadors excepcionals i de partides irrepetibles que han passat pel nostre torneig.
El jove indi Aditya Mittal, que va participar a la tercera edició del fort El Llobregat Open Chess, és una de les grans promeses dels escacs. És a prop de sobrepassar els 2600 punts d’Elo FIDE, ja que als seus 2577 actuals cal sumar els 18.4 que ha aconseguit aquest novembre en adjudicar-se el Pavlodar Open, al Kazakhstan, tota una proesa als 17 anys.
Els objectius esportius del gran mestre nascut a Delhi se centren a passar la següent barrera d’Elo, els 2700, entrant a l’elit mundial. Fa un temps que fa la volta al món amb la seva mare i, en breu, podrem tornar a gaudir dels seus escacs a la quarta edició d’El Llobregat Open Chess.
L’afable Mittal va tenir un seriós contratemps de salut sent nen i, possiblement influït per això, ha fet de la seva capacitat de resiliència al tauler la seva marca personal, símbol d’una maduresa impròpia de la seva edat. Mostra d’això és la partida que reproduïm a continuació, pertanyent a la 3a ronda del Qatar Masters Open 2023, en què acredita unes valuoses taules jugant la Defensa Siciliana davant el jugador dels Països Baixos Anish Giri, aleshores núm. 7 de l’escalafó mundial . A l’escala 0 – 100 de precisió en comparació amb els ordinadors, Mittal va obtenir un brillant resultat de… 99.1!
L’indi, a més de ser un excel·lent conversador, té molt bons dots com a cantant. Els recomano que busquin a YouTube la seva versió de la balada “Tum Hi Ho” (Arijit Singh): la seva veu concilia la mística bicolor dels escacs amb la indissoluble naturalesa binària de l’amor. Aditya canta com juga, flueix en harmonia amb el significat de la composició.
Per Jorge I. Aguadero Casado, cap de redacció de Peó de Rei.