Aquesta estratègia es consolida amb un acord entre les tres administracions i amb la participació intensiva d’un conjunt d’operadors econòmics presents a l’entorn, i vol consolidar l’aposta per considerar el Delta del Llobregat com una zona d’interès econòmic per al conjunt de l’àrea metropolitana.
El municipi del Prat treballarà intensament per col·locar a les agendes dos conceptes indestriables: sostenibilitat territorial i activitat econòmica agrícola.
Per una banda, és innegable l’ interès econòmic que té aquest entorn, en el qual hi conviuen empreses de molt sectors diferents, infraestructures d’abast nacional, entorns naturals protegits i ciutats de la primera corona metropolitana. El Pla Delta signat fa 25 anys volia fer compatible aquest territori amb les necessitats del desenvolupament econòmic del cor de Catalunya, i amb la protecció d’un entorn natural que va patir moltíssim l’aparició i ampliació de grans infraestructures. Ara, cal que aquest acord continuï sent sensible a la fragilitat del territori. Les administracions hem de ser prou hàbils com per esperonar la capacitat econòmica i la centralitat del delta, però també per protegir el principal recurs ecològic del que disposa la gran Barcelona.
D’altra banda, cal que tothom entengui què és un Parc Agrari. Per nosaltres no és un focus d’atracció turística on algunes persones fan de pagès. El Parc Agrari és l’entorn agrícola que proveeix d’aliments a milions de persones, i que es consolida any rere any com a activitat econòmica que ocupa centenars de famílies. És una activitat econòmica que hem de preservar entre tots, i cal veure’n la importància. Sense un territori agrícola protegit, sense uns espais ben delimitats per fer-hi agricultura de proximitat, sense una pagesia professional, el projecte del Parc Agrari no serà exitós, i això suposarà un greu problema per a les generacions del futur. Sense el Parc Agrari, què menjarem? III