www.elllobregat.com
Quina és la millor escola per al meu fill? La ingent tasca de triar-ne una

Quina és la millor escola per al meu fill? La ingent tasca de triar-ne una

viernes 01 de marzo de 2019, 10:08h
Una de les principals preocupacions dels pares i mares és trobar un centre educatiu que tregui el millor dels seus fills. Segons l’Edubaròmetre, el 80% dels progenitors pensen que els tutors estan preparats per acompanyar de manera personalitzada els alumnes.

Amb l’inici de la preinscripció escolar, les preocupacions dels pares per trobar el centre educatiu adequat pels seus fills creixen. Triar a vegades no és gens fàcil, i el boca orella o l’experiència de veïns o familiars és un factor determinant. Sigui com sigui, un dels principals neguits dels pares és si l’escola a la qual enviaran els seus fills els ajudarà a treure el millor d’ells mateixos.

En una enquesta recentment publicada per l’Edubaròmetre, el 80% dels pares estan d’acord o molt d’acord que els tutors dels seus fills estan ben preparats per acompanyar de manera personalitzada els seus fills, davant d’un 17% que pensa tot el contrari. En aquesta línia, gairebé el 70% dels pares pensen -en diferents nivells que van del ‘d’acord’ al ‘totalment d’acord’- que el tutor els hi ha donat orientacions útils per ajudar els seus fills en els estudis. Tot i això, en una altra part de l’enquesta, la referent a la qualificació de diferents aspectes del centre educatiu, la nota més baixa se l’endú l’orientació i acompanyament, amb un 6,5, tanmateix.

De tota manera, l’educació dels fills no ha de recaure completament a l’escola. És a dir, que els pares han de participar activament en aquest procés. “Si a casa s’educa, després quan arriben a l’escola tu, com a professor, ensenyes”, explica a El Llobregat Olalla Haro, docent viladecanenca amb més de 30 anys d’experiència i creadora del web ‘Actividades infantil’, que compta amb milions de seguidors i visites. Haro també recorda, no obstant això, que la figura del professor ha estat devaluada en els últims anys, ja que tothom dóna consells per la influència de les xarxes socials. “Llavors passa que hi ha molta porqueria sense fonament i la gent la segueix”, critica la docent. “El problema és que tothom pensa que en sap d’educació”, rebla Haro.

De l’Edubaròmetre destaca també una altra variant, que és la motivació. En aquest sentit, les famílies la destaquen per sobre de tot en referència a allò que les escoles i instituts han de donar als seus alumnes. De fet, més de la meitat ho creuen, per davant de la convivència i els valors, la creativitat i l’esperit crític o l’esforç.

Per a Haro, l’educació és “donar a cadascú allò que necessita”. El que necessiti ales, “dona-li’n, perquè són aquests els que mouen el món, si no seguiríem fent foc amb dues pedres”, mentre que el que requereixi ajuda “dona-li’n perquè assoleixi uns mínims, trobi el seu camí i en què és bo”, afegeix. “Tothom som bons o vàlids per a alguna cosa”, conclou Haro.

Sigui com sigui, aquest mes milers de famílies es tornaran a enfrontar amb el dubte de quina escola enviar els seus fills.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios