www.elllobregat.com
La reducció de la jornada laboral és una necessitat urgent que no pot continuar sent ignorada
Ampliar

La reducció de la jornada laboral és una necessitat urgent que no pot continuar sent ignorada

Per Juan Carlos Fernández

martes 01 de octubre de 2024, 12:51h
Des de la UGT Baix Llobregat, considerem que la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores és un avanç positiu. Així i tot, no és el nostre objectiu final perquè les 37,5 hores són un pas en el camí que ens ha de dur cap a les 32 hores setmanals: amb quatre dies de treball a la setmana sense reducció de salaris. La reducció de jornada laboral no sols és una reivindicació sinó una urgent necessitat per a transformar el context laboral.

Amb aquesta proposta històrica de la UGT, busquem millorar la qualitat de vida de les persones treballadores però, també pretenem transformar la nostra economia i enfortir el teixit social del nostre país.

Nombrosos estudis demostren que la reducció de la jornada laboral, no sols beneficia la productivitat en les empreses, sinó que tindrà també, un impacte positiu en l'ocupació. En permetre als treballadors i treballadores tenir més temps lliure, es fomenta el seu benestar i es redueix l'estrès laboral, la qual cosa al seu torn es tradueix en una major motivació i compromís en el treball. A més, una jornada laboral més curta afavoreix la conciliació familiar, permetent als empleats i empleades passar més temps amb els seus familiars i cuidar de la seva salut física i mental. Això, suposa disminuir els problemes d'estrès, ansietat i esgotament que afecten moltes treballadores i treballadors en l'actualitat. Així mateix, s'impulsa un estil de vida més equilibrat que afavoreix la salut física i emocional de les persones.

En termes econòmics, aquesta mesura podria generar la creació de nous llocs de treball ja que implementació de la jornada laboral més curta permet un repartiment més equitatiu del treball. En treballar menys hores per empleat o empleada, les empreses tindran l'oportunitat de contractar més treballadors i treballadores, quelcom ajudaria a reduir les taxes de desocupació i oferir noves oportunitats, especialment per als més joves. A més, en tenir més temps lliure, els treballadors i treballadores podrien dedicar les hores restants a activitats de formació, emprenedoria o fins i tot a activitats de voluntariat, la qual cosa contribuirà al desenvolupament social i econòmic de la societat.

La reducció de la jornada laboral no només suposarà un avanç en termes de salut i conciliació familiar sinó que també obrirà la porta a un nou model de societat més equitatiu i solidari, basat en la redistribució de l'ocupació i en el benestar de les persones. La reducció de la jornada laboral és una demanda històrica de la UGT, que hem lluitat incansablement per aconseguir millors condicions laborals per a la classe obrera.

La patronal i el govern han d'escoltar les nostres reivindicacions sindicals i prendre mesures concretes per a garantir un equilibri entre la vida laboral i personal de les persones treballadores: “És hora de prioritzar el benestar dels treballadors i promoure un canvi real en el món laboral “.

Juan Carlos Fernández

Secretari Comarcal UGT BAIX LLOBREGAT

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios