El llibre “Sueño con Alba” recapta fons per a la investigació contra el càncer infantil
miércoles 22 de julio de 2015, 02:10h
En Rafael Pérez, autor del llibre, va perdre a la seva filla de cinc anys a causa del sarcoma d’Ewing
“Sueño con Alba” narra la historia de l’Alba, una nena de cinc anys que va morir a causa d’un càncer. L’heroïna va estar lluitat des dels cinc mesos de vida contra el sarcoma d’Ewing, una malaltia que es pot presentar durant la infantesa o bé a l’inici de l’edat adulta quan els ossos agafen força i creixen ràpidament.
En Rafael Pérez, el pare de l’Alba i escriptor de l’obra, assegura que a la narració “explico la vida de la nostra família i de tots aquells que ens hi van fer costat” en uns moments tan complicats. Ara, en Rafael vol complir la promesa que li va fer a la seva filla: trobar la cura d’aquesta dolència que va patir l’Alba.
456.000 euros contra el càncer infantil
Encara que la seva filla ja no estigui entre ells seus familiars, però si en els seus pensaments, amb aquest llibre en Rafael “rememora les vivències passades al costat de l’Alba”. Per tal de no faltar a la seva paraula, el pare de la nena va crear al 2003 l’Associació Alba Pérez a l’Hospitalet, i en tan sols dos anys ja ha recaptat 456.00 euros destinats, íntegrament, a la investigació del càncer infantil.
Concretament, 56.000 euros es van donar a l’hospital infantil de Sant Joan de Deu, i 400.000 euros al fons per a la recerca que l’Óscar Martínez-Tirado du a terme a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (l’IDIBELL) a través de la beca Alba Pérez. Els diners que es sumin amb la iniciativa del llibre es lliuraran al grup de recerca en sarcomes de l’Óscar.
Implicació de les institucions
A la presentació del llibre han estat presents la tinent d’alcalde d’Hisenda i Personal, Mercè Perea, que va disculpat a l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marin, per no poder assistir a “un acte tan entranyable que dona esperances a altres vides”. A més, la responsable ha reflexionat amb la idea que “les persones individuals demostren més que les institucions”, davant lo que s’ha de prendre exemple.
L’Óscar, que ha comparegut com a “investigador anònim” al qual li mou la vocació, reivindica les paraules del Ministeri de Sanitat qui diu que “el càncer infantil estava pràcticament curat”. Fa 25 anys que “estem en la mateixa situació, és a dir, un nen té un 80% de possibilitats de sobreviure, però encara s’ha de fer un gran esforç” assegura l’investigador.
Després de dos anys d’investigació, l’Óscar remarca que “tenim resultats prometedors, ja què hem sintetitzat la molècula, la qual cosa podria ser la solució a altres tumors poc freqüents”. Més de 800 investigadors treballen a l’IDIBELL en la recerca clínica, bàsica i epidemiològica. La investigació s’estructura en 56 grups cadascun organitzat en sis àrees científiques, però on destaca el càncer i la genèrica molecular humana.
Accions solidàries
Jaume Reventós, director d’IDIBELL, reclama a les entitats i als ajuntaments més implicació en aquest tipus d’investigacions i més facilitats a l’hora de fer esdeveniments per recaptar fons.
Des de l’Associació Alba Pérez s’han promogut unes 100 accions solidàries arreu de l’estat espanyol que es promocionen en la seva web “asociacionalbaperez.org” i al seu Facebook que engloba a 120.000 seguidors, 4.000 dels quals col•laboren amb la comunitat. III