www.elllobregat.com
Front comú de l’oposició per recuperar la Ràdio de L’Hospitalet
Ampliar

Front comú de l’oposició per recuperar la Ràdio de L’Hospitalet

jueves 29 de octubre de 2015, 12:07h

El Ple municipal de L’Hospitalet aprova la reformulació dels mitjans de comunicació locals amb l’únic vot en contra del PSC | El Ple d’octubre es va allargar fins a sis hores perquè la moció inicial no s’ajustava a l’ordenament jurídic

“No tinc paraules per a la situació, la primera vegada en democràcia que passa això [...] Espero que demà els grups puguem saber què hem aprovat”. Amb aquestes paraules de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, es pot reflectir que el darrer Ple municipal de la ciutat no va ser un qualsevol. Fins a sis hores va durar la sessió que va estar marcada per l’enrenou final en relació a la moció conjunta de tots els partits de l’oposició per reformular la situació dels mitjans locals de L’Hospitalet.

Tot comença, segons hem pogut saber, dimecres de l’anterior setmana, quan s’informa als partits signants de que la moció no s’ajustava, per diferents qüestions, a l’ordenament jurídic i que, per tant, s’hauria de modificar per no incorre en possibles irregularitats. Per aquest motiu, fins i tot durant el ple, alguns membres dels partits de l’oposició –no els regidors, perquè estaven tots presents- van haver d’esmenar i presentar una nova proposta que, durant la sessió, la secretària del Ple va haver de revisar. La votació i el debat d’aquest punt de l’ordre del dia, el 23 dels més de quaranta que hi havia, es va reserva fins el final, moment en que la secretària va haver d’exposar les seves correccions que afectaven a quatre dels set punts presentats. Llegit en veu alta i pactat, finalment, també en veu alta i ‘in situ’, l’oposició va acabar aprovant una moció sortint just en aquell moment i que només va rebre el vot contrari de l’equip de govern, en minoria, després del pacte de tots els seus membres.

Amb aquesta moció, doncs, i segons el text final, l’oposició insta a la Junta de Govern Local a iniciar un procés de reformulació de l’estructura de mitjans de comunicació, que s’iniciaria amb la constitució del Consell Consultiu i Assessor i el posterior nomenament d’un nou director/a dels mitjans de comunicació en substitució d’Anna Esteve. A partir d’aquí, la moció insta també a la realització d’un “estudi sobre el procediment de gestió adequat i sobre el seu impacte econòmic conduents a la reobertura de Ràdio L’Hospitalet”. En aquest sentit, a més, l’oposició reclama una major pluralitat i presència de les entitats de la ciutat als diferents mitjans locals.

Davant el debat i la inèdita situació, el portaveu de CiU, Jordi Monrós, principal promotor de la moció, va deixar caure una llança enverinada als membres socialistes pel estira-i-arronsa jurídic: “Celebro que s’hagi de passar el sedàs jurídic, però segurament hauríem de ser sempre tan escrupolosos”, deia deixant entreveure un interès partidista per endarrerir o per evitar votar aquesta moció. Per la seva part, el primer tinent d’alcalde i portaveu socialista, Francesc Josep Belver, es va abstenir de definir el procés abans de comunicar el vot contrari de la bancada del PSC: “Suposo que ningú esperarà una intervenció llarga i entenedora. Votarem en contra”, va sentenciar just oferint el seu respecte per tots els treballadors dels mitjans públics locals.

Amb l’aprovació d’aquesta moció, es posa la primera pedra per recuperar la Ràdio de L’Hospitalet i, tal i com es dedueix del text, reformular la gestió dels mitjans locals. Ara bé, tot i que la Junta de Govern Local haurà de tenir en compte aquests preceptes, si no es manté el front comú per lluitar per uns pressupostos municipals pel 2016 que recullin les partides concretes per executar els set punts de la moció, tot pot quedar en un no res.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios