Després de mesos de treball conjunt entre els diferents autors de l’obra, el llibre ‘Qui es qui: Radiografia dels qui manen al Baix Llobregat i L’Hospitalet’ és ja una realitat. Amb l’objectiu d’explicar els ciutadans quines són les persones i entitats que més influeixen en la seva vida quotidiana, l’agència de continguts BCN Content Factory, amb seu a Sant Boi, publica aquesta iniciativa pionera al territori d’una radiografia transversal des de diferents punts de vista de la nostra societat: polític, cultural, educatiu, mediàtic... fins a 13 capítols que permeten abordar les diferents cares de la nostra societat comarcal. Amb aquest esperit d’apropar el territori a la ciutadania, l’editorial va estrenar el dia 12 de novembre a Viladecans una ronda de presentacions dels diferents temes que, després del món econòmic, ja ha permés la reflexió sobre altres temes destacats com el lleure o la cultura. D'aquesta manera, BCN Content Factory vol obrir a la ciutadania aquesta obra que és el resultat de la feina coral de set periodistes vinculats al territori i al periodisme de proximitat com són Ana Basanta, Imanol Crespo, Dayana García, Begoña González, Eva Jiménez, Edu Rodríguez i Joan Carles Valero. El resultat, una autèntica guia de 450 pàgines, que sumen 3.000 amb les dades que incorporen els codis QR amb els que se completa l’obra amb una clara vocació de servei al ciutadà.
El Baix Llobregat reclama una major inversió per mantenir la competitivitat i per millorar la renta per càpita
Quatre índexs estadístics resumeixen la demanda conjunta que fan tant el sector patronal del Baix Llobregat i L'Hospitalet com les administracions locals: més inversió. El territori i tota la seva complexa activitat econòmica representa el 13% del Producte Interior Brut de Catalunya; però només rep el 3% de les inversions. Un desfasament de deu punts que explica que, malgrat representar el tercer motor econòmic comarcal de Catalunya, es trobi en el 14è lloc en renda per càpita. Aquesta situació s'agreuja ara amb la pèrdua de competitivitat econòmica de la zona Llobregat que després d'estar durant molts anys establerta en el tercer lloc, ha baixat a ser la cinquena comarca més competitiva de Catalunya, segons l'Índex ADEPG, fet que destaca la necessitat de fer un major esforç per la zona metropolitana sud. Així ho van demanar durant el col·loqui econòmic, el primer de la ronda de BCN Content Factory, que va comptar amb l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, així com els dos líders patronals del territori: Manuel Rosillo, president d'AEBALL, i Ramon Pons, de PIMEC Baix Llobregat-L'Hospitalet. Per acabar, i reflexionant sobre el desenvolupament econòmic i els reptes del territori, Carles Ruiz va anunciar que Viladecans subvencionarà a les empreses de la ciutat que patentin també a la ciutat baixllobregatina, una proposta que el converteix en el primer consistori d'Espanya en fer-ho.
L'alcaldessa de Castelldefels exigeix a la Generalitat complir amb els seus compromisos o cedir el 100% de la taxa turística
Després de les paraules fa setmanes de Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet, Candela López es va sumar en la lluïta per la taxa turística, tot i que amb un to molt més suau. De fet, donava primer una oportunitat a la Generalitat: complir amb les competències que té assignades i que, per tant, ajudi al municipi en la construcció del quart institut o l'acondicionament de la C-31. López s'ha mostrat disposada a coordinar amb l'administració autonòmica en què reinvertir el percentatge dels recursos obtinguts a travñes de la taxa turística, si bé no s'ha estat de reclamar -en el cas d'incompliment- tot l'import del que s'ha recaptat a Castelldefels.
En paral·lel, l'acte va servir per reconèixer el valor turístic, comercial, del sector de la restauració i del lleure, en general, al territori, molt marcat -com no pot ser d'altra manera- per la seva joia agrícola, el Parc Agrari. En aquest sentit, el seu gerent, Raimon Roda, va voler destacar el paper econòmic d'aquest sector, a més, del seu valor gastronòmic i de lleure, cada cop més important.
Els Centres d'Estudis de L'Hospitalet i el Baix Llobregat advoquen per la fusió territorial
El Baix Llobregat i L'Hospitalet compten amb una gran quantitat i varietat d'equipaments i entitats culturals, però també compta amb algunes debilitats que podrien ser perjudicials en el futur. Entre aquestes, els presidents dels Centres d'Estudis de L'Hospitalet i del Baix Llobregat van destacar la falta de coordinació, en general, entre les entitats culturals. Per aquest motiu, van defensar durant el debat de BCN Content Factory la fusió territorial, on "L'Hospitalet seria benvinguda a la família Llobregat".
Coordinació i prevenció fan del Baix un lloc "segur"
"Si camines sol, arribaràs més ràpid. Si caminem junts, arribarem més llunys". Amb aquest proverbi africà, la comissària en cap de Mossos d'Esquadra a la Regió Policial Metropolitana Sud, Cristina Manresa, va voler reflectir l'esperit de col·laboració existent al territori entre els diferents cossos policials. Fet primordial que explica, en gran mesura, que el Baix Llobregat i L'Hospitalet siguin llocs segurs, en contra del que es podria pensar pel seu caràcter metropolità i heterogeni.
Presentació del llibre "Qui es qui. Radiografia del qui manen al Baix Llobregat i L'Hospitalet"
1. Fes clic aquí per obtenir la invitació
2. Descarrega la portada, pròleg i index
3. Aquí pots obtenir més informació del llibre