www.elllobregat.com
La CUP i CGT denuncien a la Diputació de Barcelona per un presumpte cas de malversació de fons, assetjament laboral i, fins i tot, sexual
Ampliar

La CUP i CGT denuncien a la Diputació de Barcelona per un presumpte cas de malversació de fons, assetjament laboral i, fins i tot, sexual

martes 07 de junio de 2016, 14:08h
El grup provincial de la CUP i el sindicat han presentat quatre expedients a l'OAC per investigar l'àrea de Relacions Internacionals durant l'anterior legislatura (2012-2015)


El grup provincial de la CUP-Poble Actiu i la secció sindical de CGT han denunciat a la Diputació de Barcelona per un suposat cas de malversació de fons al llarg de la legislatura anterior (2012-2015) amb l'afegit d'un suposat assetjament laboral i, fins i tot, sexual. El tàndem entre la CUP i el sindicat -que ja van presentar mesos enrere conjuntament l'Observatori Ciutadà de la Diputació de Barcelona, per una major transparència i com a canal per denunciar possibles irregularitats- han posat en disposició de l'Oficina Antifrau de Catalunya, en aquesta ocasió, quatre expedientes que assenyalen directament a l'àrea de Relacions Internacionals.


Segons aquests expedients, els responsables del fons de cooperació i desenvolupament haurien aprovat subvencions i adjudicat contractes per la via de la concessió directa a empreses afins i, per tant, amb interessos privats. D'aquesta manera, els documents apunten directament al que fos director de l'àrea de Relacions Internacionals, Jordi Castells; al cap de l'oficina de Cooperació i Desenvolupament, Jonathan Jorba; i, de retruc, al responsable polític aleshores de l'àrea, l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares, actual diputat delegat d'Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació. S'estima que la quantitat malversada podria ascendir al milió d'euros.


A més del presumpte cas de malversació de fons, la CUP-Poble Actiu i la CGT denuncien també suposats episodis d'assetjament laboral i, fins i tot, sexual a l'àrea. D'aquesta manera, es recupera un tema que ja va sortir a la llum publica, a l'estiu de 2015, de la mà de 'eldiario.es', quan treballadors i tècnics del departament van portar la situació a Inspecció de Treball. L'informe resultant va donar la raó als treballadors denunciants, mentre que va constatar, segons la CUP i CGT, que els protocols de prevenció de situacions d'assetjament eren una "vergonya", segons ha dit Josep Garcia, membre de la secció sindical de CGT a la Diputació. Segons ha explicat, des d'aleshores haurien intentat millorar aquests protocols, però no s'han depurat responsabilitats per tots els fets produïts: "Han intentat tapar-ho". "És molt greu que això passi a les nostres institucions públiques i que, a més, després es promocionin els seus responsables", ha afegit Eulàlia Ribó, també, membre de la secció sindical de CGT a l'ens provincial, davant aquest possible ambient "de terror, tensions psico-socials, amenaces, repressions, maltractaments, mentides o comentaris sexistes", ha enumerat.


Per la seva part, segons ha explicat Maria Rovira, diputada de la CUP-Poble Actiu, s'ha encetat aquesta investigació per l'Oficina Antifrau de Catalunya després de considerar que, donat el volum de documentació i d'expedients, per la via judicial es podria allargar massa. D'aquesta manera es confia en la OAC per revisar els expedientes i portar a la Fiscalia unes conclusions definitives.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(2)

+
0 comentarios