www.elllobregat.com
FGC potencia Quatre Camins com a estació intermodal
Ampliar

FGC potencia Quatre Camins com a estació intermodal

lunes 20 de junio de 2016, 14:35h

El gestor ferroviari amplia amb noves circulacions la freqüència de pas en hora punta - Quatre Camins compta amb un aparcament amb capacitat per a 160 cotxes

Ja no caldrà mirar el rellotge per agafar el ferrocarril a l’estació de Quatre Camins, a Sant Vicenç dels Horts. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amplia amb noves circulacions la freqüència de pas d’aquesta estació baixllobregatina en hora punta dels dies feiners (de 7 a 9 hores del matí/direcció Barcelona – Plaça Espanya).

En concret, tres trens S33 sortiran des de Quatre Camins enlloc de fer-ho des de Can Ros, com era habitual fins ara. D’aquesta manera, es podrà agafar el tren a les 7:16, a les 7:24 i a les 8:16; així, s’omplirà un buit que hi havia, actualment, de quasi mitja hora en les dues franges horàries: “No cal ja mirar el rellotge, perquè tu aniràs a l’estació i en pocs minuts passarà el tren”, ha dit el president d’FGC, Enric Ticó, a El Llobregat.

D’altra banda, Quatre Camins sumarà una nova circulació d’un S8 que tindrà sortida des de Martorell Enllaç i no des de Can Ros, el que millora també la freqüència de pas a la ciutat de Martorell. En aquest sentit, pel que fa la tornada, el tren S33 amb sortida de Plaça Espanya a les 15:51 h. es transformarà en un tren S8 i, per tant, efectuarà parada també a Quatre Camins.

Aquesta millora arriba just en un moment d’inflexió, segons ha confirmat Ticó, en el què la tendència de la mobilitat en Ferrocarrils és a l’alça: “L’any 2015 vam tancar amb els mateixos passatgers que l’any 2009. Per tant, hem superat aquest forat de la crisis i ara ens atrevim a recuperar freqüències i serveis”. Freqüències com aquesta que incentivarà l’ús del transport en aquesta zona central del territori on FGC és el transport públic de referència.

Segons fonts oficials d’FGC, la millora de l’horari s’ha pogut produir degut a l’eliminació d’una tercera via “que tenia cert sentit per mercaderies, però que no era un punt crític i que, per tant, es podia aixecar”. Aquesta via ja està paralitzada i s’efectuarà la seva retirada a la tardor per minimitzar les afectacions als veïns de la zona.

Sigui com sigui, el que és evident és que Quatre Camins dóna un pas més com a estació intermodal de referència a la zona, el futur de la mobilitat, segons ha dit Ticó: “Afavorir els intercanvis modals a la xarxa de transport és el futur. A FGC hi apostem d’una manera molt clara, amb bicicletes elèctriques, autobusos, promovent aparcaments per vehicles elèctrics; pensem que tenim ja un milió i mig de passatgers que fan servir els busos que connecten les estacions d’FGC –el nostre punt dur- amb els barris dels municipis i els seus polígons industrials. També en aquest àmbit és fonamental la intermodalitat”.

I en aquest sentit, l’estació de Quatre Camins és ja un referent gràcies, en bona part, al seu pàrquing dissuasiu queté capacitat per 160 cotxes, 12 motos, sis bicicletes i quatre places reservades per a persones amb mobilitat reduïda. A més, enllaça amb una parada d’autobusos que facilita l’accés als usuaris de fins a vuit línies.


Aymerich, per la T-Mobilitat

L’acte de presentació dels nous horaris ha comptat amb la figura de l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, que ha expressat la seva satisfacció per les novetats que ja s’apliquen a Quatre Camins: “Acollo amb molta alegria que a aquesta estació no s’hagi de mirar el rellotge i que es pugui arribar aquí amb el cotxe per anar on sigui”, ha dit reforçant la idea d’estació intermodal d’una de les tres de Sant Vicenç.

En aquest sentit, Aymerich s’ha manifestat a favor de la T-Mobilitat i, per tant, pagar en relació a l’ús que es fa del transport, un nou model que afavorira notablement la mobilitat interna de Sant Vicenç, un municipi que, com deia l’alcaldessa, “és llarg com una botifarra” i que compta amb tres estacions: “cal que el ferrocarril esdevingui un veritable metro”.

En tot cas, mentre aquesta tarjeta no arriba, Aymerich ha defensat arribar a acords bilaterals amb FGC en aquest sentit i en altres, com la promoció turística a través del transport.


Cuidar el patrimoni

Encetada la temporada estiuenca de les estacions d’estiu, un dels pilars fonamentals d’FGC són els seus set trens turístics (Funiculars i Cremallera de Montserrat, el Cremallera de Núria, el Tren dels Llacs, el Tren del Ciment o el ‘funi’ de Gelida). Entre tots, més d’un milió de passatgers van viatjar en una d’aquestes joies de ferro, patrimoni del país.

Per cuidar i mimar, precisament, aquest patrimoni, FGC ha presentat a l’estació de Martorell Enllaç una nova nau de 42 metres que permetrà cobrir íntegrament trens antics, alguns datats de 1893.

La construcció de la nova nau, amb un termini d’execució de dos mesos, ha comptat amb una inversió de 127.000 euros que, en canvi, oferirà moltes avantatges des del punt de vista de la reducció de costos d’explotació i manteniment, entre d’altres. D’aquesta manera, Martorell Enllaç se suma als altres dipòsits de conservació de material mòbil dels que disposa la companyia a l’estació de Manresa Alta, a l’antiga estació de Rubí i al Centre Operatiu de Rubí.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios