Una Start-Up baixllobregatina triomfa al món amb unes ulleres d’última generació. Permeten parlar per telèfon i sentir música amb vibracions que van a parar als ossos de l’oïda.
Revolució al mercat tecnològic espanyol per les ulleres intel·ligents baixllobregatines. Sergio Martínez, co-fundador de Mystic Wear, amb seu a Sant Climent, ens explica com funcionen aquestes ulleres amb les quals es pot escoltar música sense auriculars, respondre al telèfon sense treure el mòbil de la butxaca o passar cançons amb un dispositiu tàctil de la patilla d’aquestes. Tot gràcies a la nova aplicació de la conducció òssia.
Mystic Wear va sortir al mercat el desembre de 2018 amb tres socis, un de Viladecans, un altre de Sant Climent –però que es considera fill de Viladecans- i un altre de Barcelona. Ara, poc més de sis mesos després venen per internet i a escala presencial a diferents establiments de tota Espanya i a països llatinoamericans com Costa Rica, on tenen seu física. I el març havien venut bona part del primer lot. “Vam fer un estudi de mercat per a aconseguir productes que tinguessin un vessant tecnològic però que fessin alguna cosa més, per aconseguir una emprenedoria nova”, ens explica Martínez per concretar com va sorgir la Start-Up amb seu social a Sant Climent. La peculiaritat d’aquestes ulleres és que porten un micròfon integrat a les patilles d’on es pot parlar per telèfon o buscar la navegació al Google Maps. A més, com que no porten altaveu, “es genera una vibració que contacta amb el crani i es trasllada directament als ossos de l’oïda interna”, assevera Martínez. Tot i que aquest nou format d’escoltar música o parlar telefònicament amb els nostres amics i família no és nou, pel fet que ja existeix des de fa segles amb el diapasó que dóna la nota La, aquestes ulleres “trenquen el mur que et separa de l’exterior amb els auriculars”, diuen.
La vibració es pot controlar amb el volum del mòbil o directament amb les ulleres que porten dos botons per pujar o baixar-la. “Si poses molt forta la vibració pot fer una mica de pessigolles, però a volum normal no hi ha cap sensació”, sentencia Martínez respecte a l’angúnia que pot sorgir a l’hora de sentir música a través dels ossos del cap.