Entrevista a Ignasi Llorente, alcalde de Torrelles per CATorrelles.
Com és que han donat preferència a un pacte de govern amb Junts i no amb ERC, tenint en compte el seu passat republicà?
És un pacte natural el de CAT i Junts. Ja vam governar la legislatura passada i era el pacte més lògic on estàvem satisfetes les dues parts.
Com s’articula aquest acord?
Jo seré tres anys alcalde i l’últim any serà per a Eduard García, de Junts. A més, Junts es queda amb les àrees més econòmiques com Hisenda i Governació, mentre que nosaltres estarem a Urbanisme, Promoció econòmica i Medi ambient donant serveis a les persones.
Les coves de Can Riera s’han tancat al públic...
El procediment era prohibir l’accés i el següent pas que farem serà declarar-ho Bé d’Interès Local. Amb aquesta protecció es podrà tornar a visitar, però sempre de forma equilibrada perquè no es malmeti l’entorn i les coves. Un lloc amb accés controlat i amb un cert equilibri.
Parlant de patrimoni natural. Torrelles té un gran actiu agroforestal. Potenciarà l’ajuntament el turisme per impulsar l’activitat econòmica del municipi?
Defensarem la identitat i singularitat del municipi, per tant, defensarem l’agricultura. Aquest és un tema de necessitat, hem de promocionar l’activitat econòmica mitjançant la defensa de l’agricultura.
I respecte a les pistes forestals... S’asfaltarà la carretera cap a Begues?
Una cosa és millorar la carretera a Begues i una altra cosa és asfaltar-la perquè es converteixi en una autopista. Estem en contra que augmenti el trànsit, que sigui una via que vagi més enllà de la comunicació entre els dos pobles.
També es formen llargues cues a la carretera cap a Sant Vicenç dels Horts, especialment a la rotonda d’entrada a aquest municipi. Com ho solucionaran?
Hem mantingut reunions amb Sant Vicenç dels Horts, perquè les cues es produeixen a la rotonda d’aquest municipi i no a la mateixa carretera de Torrelles. A més, fer una carretera alternativa per arribar al mateix lloc i destruir bosc no té cap sentit.
Quin serà el paper de Torrelles a la Diputació, l’Àrea Metropolitana (AMB) i el Consell Comarcal?
És molt important tenir veu pròpia a l’AMB, especialment en el tema forestal i la muntanya metropolitana. A la darrera legislatura la nostra presència ha permès que altres municipis amb aquesta massa boscosa, que és un dels últims pulmons verds que queda a l’AMB, puguin protegir-la. Nosaltres no parlem de conservació sinó de gestió del medi natural, es tracta de gestionar una zona rica i viva amb problemes quotidians que afecten les persones.