www.elllobregat.com
Acompanyament i coneixement per formar-se a tota la vida
Ampliar

Acompanyament i coneixement per formar-se a tota la vida

Por Esther García Fernández
sábado 07 de septiembre de 2024, 10:58h
Q uan ets jove, escollir quin itinerari formatiu vols realitzar pot arribar a abrumar-te, perquè sembla que sigui una decisió de per vida, hi han moltes opcions i molts elements a tenir en compte: quines expectatives de futur esperes, quines expectatives esperen de tu...I acompanyar en la decisió als nostres joves tampoc és fàcil, perquè volem donar les millors opcions i decisions per garantir un bon futur als nostres fills i filles.
Més enllà dels valors que guien les nostres decisions respecte a quin full de ruta considerem millor pels nostres joves, cal tenir en compte també que ens trobem en un mercat laboral molt volàtil, on freqüentment sorgeixen i moren professions, i on les trajectòries laborals ja no es redueixen a treballar tota la vida a la mateixa empresa, sinó que ens hem de conscienciar de la necessitat que tindrem de reinventar-nos, segurament més d’un cop, per seguir en el mercat de treball.
Davant d’aquest context, crec important fer èmfasi en l’acompanyament dels nostres joves per a que coneguin totes les opcions que tenen a l’abast, més enllà de si ja tenen claríssim què voldran treballar d’aquí uns anys: conèixer les opcions de la formació professional, l’accés als graus universitaris també durant l’edat adulta, quines opcions formatives tenen els joves que no es treuen la ESO...I també afavorir la formació al llarg de la vida per seguir aprenent i respondre a les necessitats laborals que la ciutadania pugui tenir.
Al Prat comptem amb serveis d’acompanyament i una oferta formativa molt amplia per afavorir que tots els joves tinguin un itinerari formatiu després de la ESO, així com el servei de Noves Oportunitats Educatives per garantir que el jove no abandoni prematurament els estudis. I comptem també amb una de les ofertes més àmplies i diversa de la comarca en Formació Professional i comptem amb la formació que s’ofereix a les persones adultes que permet aprendre idiomes (juntament amb l’EOI) i accedir a la formació professional i a la universitat.
Amb aquests serveis volem acompanyar a les persones en el seu itinerari formatiu, que és per tota la vida: des d’aquelles persones que han de començar a decidir quin camí fer a aquelles que necessiten un canvi en la seva formació per adaptar-se a noves necessitats. Tenir una oferta formativa àmplia i variada és cabdal per donar resposta a les necessitats que la nostra ciutadania te, donant-los de tota la informació per a que prenguin les decisions que considerin més adequades pel seu futur en cada moment. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios