|
Hoffman demana la foto amb els polzes amunt (Foto: Imanol Crespo ) |
¡Mr. Hoffman, la L9 del metro és una realitat!
jueves 12 de febrero de 2015, 20:09h
Territori i Sostenibilitat mostra al director del Mobile World Congress, John Hoffman, l’estat pràcticament enllestit de la nova L9 del metro amb un viatge entre l’aeroport i la Fira de Barcelona on han estat present totes les administracions implicades
Rialler, bromista, ha arribat el primer –juntament amb la premsa- i ha acabat fent-se un ‘selfie’ al capdavant del comboi del metro. El director del Mobile World Congress, John Hoffman, tenia ganes de veure l’estat de la nova infraestructura i sembla que li ha agradat, perquè s’ho ha passat d’allò més bé, com mostra la imatge de grup amb tots els polzes amunt, foto que ell mateix ha demanat al final de la visita.
La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha organitzat aquest viatge entre l’Aeroport de Barcelona – El Prat i la Fira de Barcelona per mostrar a la direcció de la millor fira que acull L’Hospitalet i Barcelona de què, efectivament, el metro és una realitat a tocar. “El Govern de Catalunya compleix. Hi vam iniciar la legislatura i els alcaldes ens vam fer notar la urgència d’atendre aquesta necessitat pel molt que ens hi jugàvem. Ens hi jugàvem millorar el transport públic a El Prat, a L’Hospitalet, a part de Barcelona, a l’aeroport, però, sobretot, ens hi jugàvem garantir un projecte que té un impacte econòmic i en la generació d’ocupació tan gran, d’una transcendència com és el congrés de mòbils”, ha dit el conseller Santi Vila davant els mitjans.
Durant el viatge El Llobregat ha pogut comprovar, un cop més, l’estat de la línea i de les estacions, pràcticament, enllestides, sobretot, a la part inicial de la línia; és a dir, de l’Aeroport a El Prat. Tal i com ha tornat a confirmar el conseller, “el metro s’inaugurarà al febrer de 2016 i serà reconeguda per la seva modernitat tecnològica”. I és que, la L9 serà la línia més llarga a l’actual xarxa que no disposi de conductor i que, per tant, funcionarà de manera 100% automàtica; sistema que ja funciona just a l’altra banda de la línia, entre La Sagrera i Can Zam.
La gran demanda, la gran reivindicació d’aquesta línia arribarà, finalment, el que reforçarà l’atractiu econòmic i financer de la ciutat de L’Hospitalet, però, també, la de El Prat, que comptarà, per fi, amb la seva connexió en metro, fet que millorarà notablement la mobilitat per accedir a l’aeroport i als polígons empresarials del voltant. “És un tema més resolt, d’una gran importància... i penso molt en els treballadors de l’Aeroport, perquè pensa que és tot un sistema econòmic que, a més dels passatgers, té centenars d’empreses i que cada dia milers de persones van a treballar. La gent del Prat, de Viladecans, de L’Hospitalet, etc, tindran l’oportunitat d’anar en un sistema de transport públic de gran capacitat i que millorarà la qualitat de vida d’una manera important”, ha dit l’alcalde de El Prat, Lluís Tejedor.
A partir d’ara, segons ha explicat, caldrà treballar en dos infraestructures molt importants per la ciutat com són els accessos al port: d’una banda, l’autopista de camions que arribarà al Port de Barcelona i que descongestionarà tota la zona, sobretot, de la Ronda litoral; i després la connexió ferroviària també amb el Port, dos projectes que depenen del Ministeri de Foment. Per la seva banda, l’alcalde de Barcelona i president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Xavier Trias, també ha deixat caure a Santi Vila la necessitat del ramal de la Zona Franca, un dels altres reptes a treballar amb la conselleria.