www.elllobregat.com
Festa comarcal dels Joves Empresaris de PIMEC
Ampliar

Festa comarcal dels Joves Empresaris de PIMEC

miércoles 18 de marzo de 2015, 01:39h
Feu negoci, feu networking, sí, però, sobretot, passeu-l’ho molt bé”. Així donava la benvinguda el president de PIMEC – Joves Empresaris al Baix Llobregat i L’Hospitalet, Sergi Fuster, en la que va ser una autèntica festa comarcal de la petita i mitjana empresa.
El segon sopar de germanor dels joves de la patronal catalana al territori va tancar amb una nit d’èxit després d’aconseguir doblar el nombre d’assistents a l’acte. A prop de 240 persones es van aplegar al CUBIC de Viladecans entre representants del teixit empresarial –de tots els sectors-, de l’espectre polític, financer i, fins i tot, periodístic.

Guanya pes, doncs, aquesta cita anual que va començar l’any passat a Esplugues i que, enguany, s’ha reeditat a la ciutat de Viladecans novament amb l’objectiu de crear sinergies entre la infinitat de petites i mitjanes empreses, així com autònoms, que hi ha al Baix. De fet, representen un 90% del total del teixit territorial; la seva importància és indubtable i, en aquest sentit, també els joves guanyen un paper fonamental: són el futur econòmic de la comarca. Així ho va posar en valor l’amfitrió de la festa, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, amb l’estil natural que el caracteritza: “Quan era jove i entrava a la discoteca, m’anava a la barra. Feia un cop d’ull i saltava a la pista. A Viladecans ja vam donar una ullada i ara hem saltat a la pista. Abans s’escapaven les oportunitats pel davant –deia Ruiz davant algun somriure entre els assistents. Ara estem atraient inversió, impulsem polígons –cosa que a Catalunya no passa- i estem començant nous projectes: tots amb l’objectiu que no hi hagi llocs empresarials de primera i llocs de segona. I, per tot això, necessitem gent com vosaltres, gent de futur”.

Cal més inversió al Baix
D’altra banda, Ruiz va voler destacar la importància econòmica de la comarca: “El Baix és el motor econòmic de Catalunya i Catalunya el d’Espanya. Fixeu-vos la importància que tenim”, senyalava abans de fer una clara reivindicació: “Ara bé, som el 10% del PIB català i només rebem el 3% de les inversions. Això no pot ser”, concloïa l’alcalde de Viladecans.

“Hem de connectar persones”
Dins d’aquest greuge, al final, les petites i mitjanes empreses són les que més perden en estar menys protegides. Per aquest motiu, és encara més necessari la posada en comú, el networking: “Veiem que el món avança d’una manera enormement ràpida.

Per adaptar-nos, la situació requereix connectar persones”, apuntava durant el seu discurs Sergi Fuster, que va concretar en tres punts els reptes de les petites i mitjanes empreses: “Hem d’aprofitar la flexibilitat que donen les noves tecnologies; hem d’intercanviar coneixement i hem de ser valents. El que abans era bo, avui no és suficient, el que abans funcionava, avui no serveix per res”, tancava contundent Fuster.

Com a novetat, Fuster va presentar una nova programació que marcarà l’agenda de l’organització territorial de Joves Empresaris de PIMEC. Entre les diferents activitats destaca la trobada amb Joaquim Balsera, fins fa poc temps alcalde de Gavà i president del Consell Comarcal del Baix i, ara, empresari de la privada. Per tant, podrà aportar l’experiència dels dos costats, tenint en compte, a més, que també va dirigir l’equip comunicatiu de l’Ajuntament de Barcelona. A més, en paral•lel, la comissió territorial ja prepara un dia de la família, per aplegar a unitats familiars en un nou format de networking molt interessant que vol trencar amb el tradicional estereotip reservat només per la figura personalitzada del directiu. De fet, aquest esperit més familiar qualla millor amb l’essència de la petita i mitjana empresa.

A més d’aquestes activitats, l’acte va comptar –a diferència de l’any passat- amb un bon grup d’estudiants que van poder interactuar amb figures ‘sènior’ del teixit empresarial, a més de diferents iniciatives per donar suport a la Fundació PIMEC.

D’una banda, és va oferir una exposició d’escultures per recaptar diners (el 20% de la venta de les diferents obres aniria a parar a l’entitat) i, d’altra, es va mostrar el curtmetratge El Corredor, guardonat als premis Gaudí. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios